KIBRIS'ı Anılmadı.

 KIBRIS

Gönen`li Gaziler, Kıbrıs Barış Harekatının 39. yıl dönümü kutlamadı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 39. Yıldönümü 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü Yavruvatan Kıbrıs’ta ve ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde coşkuyla kutlanırken yıllardır kutlamaların yapıldığı Gönen’de bu yıl kutlamalar yapılmadı.


Gönen’de yıllardır aksamaksızın yapılan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesinin faaliyete geçmesiyle de organize bir havaya bürünen, renklenen KIBRIS anma ve kutlama programı bu yıl gerçekleştirilemedi.


Daha bir yıl önce 20 Temmuz 2012 tarihinde Milli Davamız olan Kıbrıs ve Ada Halkının yaşadığı sıkıntılara, soykırıma ve zulümlere dur dediğimiz çıkartma harekâtı ve Bölge Barışının Kilit Noktası Kıbrıs Barış Harekâtı 38. Yıldönümünde tüm ülke genelinde olduğu gibi Gönen’de de renkli bir şekilde Kutlanmıştı.

1. Barış Harekâtının başladığı günün 38. yıldönümü törenlerinin ilki, Milli Davamız Kıbrıs’a adanmış hayatlardan en anlamlılarından Gönenli şehitlerimizden Hv. Plt. Bnb. Fehmi Ercan adına yapılan anıtta gerçekleştirilmişti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi tarafından organize edilen anma programının ilk durağında Başkan Mehmet Özen ve dernek üyeleri kamuoyunda takdir gören titizlikle hazırlanmış giyim ve tavırlarıyla anıta çelek sunarak saygı duruşunda bulunmuşlardı. Daha sonra aynı düzenlilikle yürüyüş kolu halinde Atatürk Anıtına gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi üyeleri gazilerimiz, törenlerin ikinci ayağını burada gerçekleştirmişlerdi.
Bu yıl ise nedenini bilemediğimiz sebeplerle yetkili makamların izin vermediği belirtilen kutlamalar ve çelenk töreni yapılamadı. Törenin yapılamamasına oldukça üzüldüğü ifade edilen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi üyelerinin bu olayı garipsediği belirtiliyor.



Kemal Torun
23.07.2013 16:20:53
Yazık çok yazık bu kaymakam`ın cibilliyeti ne acaba, bu memleketin her karış toprağı şüheda kanı ile yıkandığını bilmez mi. üç gün oturduğu koltukta kendini padişah mı sanır?

  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu